Solal

Ecoproducten

Wie bio denkt, leeft ook graag ecologisch in zijn woonruimte en onmiddellijke omgeving.

Water is de bron van alle leven. Het drinken van water dat vrij is van onzuiverheden en chemische producten is noodzakelijk voor ons organisme (ons lichaam bestaat uit 80% water). Het bedrijf Utilébio stelt de Eva fonteinen voor. Deze fonteinen zuiveren het water uit de kraan, verrijken het met mineralen en dynamiseren het, zodat je het opnieuw kan drinken en kan gebruiken bij het koken. De Eva fontein komt ook tegemoet aan de problematiek van water in flessen:
- op het vlak van gezondheid (zonder phtalaten, zonder bisphenol A)
- op ecologisch vlak (geen plasticflessen meer).

Het thema van de elektromagnetische golven is erg controversieel. Nochtans zijn er heel wat mensen die steeds gevoeliger worden en lijden onder de toenemende blootstelling aan verschillende soorten golven. Cem-Vivant en de fabrikant Comosystems leggen helder uit wat de invloed is van elektromagnetische velden op levende organismen. Ze stellen een technologie voor die sinds 10 jaar met wetenschappelijke labotesten is beproefd: CMO (Oscillateur magnétique de compensation).

Taloma biedt een ecologisch en spaarzaam middel dat je helpt om met minder zeep te wassen: de wasbol Wellos. Het gebruik van een wasbol maakt ook ontkalkingsproducten of wasverzachters overbodig. Er bestaat een gelijkaardig systeem voor de vaatwas.

Tendances d'Emma: Handdoeken en wegwerppropjes maken deel uit van ons dagelijks leven. De Franse firma "Tendances d'Emma" stelt voor om die te vervangen door wasbare en herbruikbare producten. Ze stelt oplossingen voor in ecologische stoffen die bijdragen tot de bescherming van waters en bossen om zo de afvalberg te verminderen. De wasbare producten worden vervaardigd door gevangenen. Het doel is hen een stiel aan te leren, het inprenten van eerbied van regels in een ploeg en kansen te bieden om zich te integreren in de maatschappij. De verpakking, dozen en klevers worden vervaardigd en gedrukt in de onmiddellijke nabijheid om het transport te beperken. De tassen en netten zijn gemaakt in Indie met als opzet een humane en gelijke kansen politiek. Emma is ervan overtuigd dat een opeenvolging van kleine ingrepen tot grote troeven leidt.

Het laboratorium Phytogers maakt produkten tegen huismijten en motten die 100% natuurlijk , milieuvriendelijk zijn, onder de naam van 'Nuisibio‘. De houten bollen van ceder, Nuisibio zijn verrijkt met samengestelde etherische oliën van eerste kwaliteit. Er bestaan 9 verschillende versies voor o.a; beddegoed, stofzuiger, tapijten, kussens voor huisdieren, koelkasten, kleerkasten, bloempotten, slaapzakken en auto. Er is ook een versie tegen motten. Het lab streeft naar uitmuntenheid op het domein van welzijn, bio-landbouw, gelijkwaardige handel.

 

Links ecologie

Contacteer ons

Solal sprl
Hoofdzetel
Rue du petit mont 8
B-1495 Marbais (Villers-La-Ville)
België

Exploitatiezetel
Avenue Général Molitor 12
6700 Arlon
België

Email: info@solal.be
Tel/fax: +32 63 22 66 02

« Draag zorg voor je lichaam zodat je ziel er graag in woont »
(Chinees spreekwoord)

tendences emma util é bio taloma cem vivant nuisibio