Solal

Biocosmetica

Wie bio eet, verzorgt ook zijn huid liefst met natuurlijke en/of biologische producten waaruit alle stoffen (phenoxyethanol, parabenen, synthetisch parfum, nitro musk) worden geweerd die ons organisme vervuilen en die een bron kunnen zijn van lichte of ernstige lichamelijke kwalen.

In deze rubriek stellen we je een productengamma voor dat alle soorten verzorging beslaat (haar, gezicht, lichaam, bad, voeten, handen) en dat de meest veeleisenden tevreden stelt: vrouw, man, baby. De voorgestelde bedrijven zijn op en top professioneel: kosmetiek is een vak dat geen ruimte laat voor improvisatie en dat geldt nog minder voor biologische kosmetiek. De bedrijven die we selecteerden hebben zich terdege bewezen en blinken uit op het vlak van biologische estethiek.

Acorelle biedt een gamma met natuurlijke en biologische producten aan zoals reukwaren, ontharingsproducten, lichaams- en gelaatsverzorgingsproducten (op basis van de bijentherapie) en hypo allergische kinderverzorging. Acorelle maakt producten verenigbaar met de natuur uit eerbied voor de huid en de omgeving. Zij zijn efficiënt en aangenaam in gebruik. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de selectie van de ingrediënten: natuurlijk, efficiënt, hernieuwbaar en afkomstig van duurzame teelt.

SinAgua is een cosmetisch gamma gemaakt zonder water, dat aan de verwachtingen van onze huid beantwoordt. (Sin Agua in het spaans betekent zonder water). De producten zijn zeer geprezen door de keuze van de aktieven die 100 % natuurlijk zijn met een gemiddelde van 77% bio- ingredienten (of wilde planten). De meeste ingrediënten worden gebruikt door volkeren uit Afrika en het Amazone -gebied waar hun efficiëntie bewezen zijn. Sinagua gebruikt geen middelen zoals parabeen, silicone,PEG, synthetische reukwaren, pharanoxy-ethanol, parafine en doet geen testen op dieren.

Skinature is een laboratorium van biologische en natuurlijke cosmetica gewaarborgd door "Ecocert Cosmos". Deze firma ontwikkelt bio producten die onschadelijk zijn voor de huid. Het laboratorium heeft een reeks producten die biologisch efficiënt zijn voor het herstellen van de huid op basis van het speeksel van bioslakken en van sechium adule.

Les Anes d’Autan : Eerste producent van biologische ezelinnenmelk, les Anes d’Autan is uniek in Frankrijk. Het is het enige merk dat van een dubbele certificering geniet : AB en Nature & Progrès, dit getuigt van een ethische productiewijze en van een onvergelijkbare business ethiek. Les Anes d’Autan bieden ezelinnenmelk van een uitzonderlijke kwaliteit. De melk wordt geproduceerd op de biologische boerderij. Het is een familie bedrijf met een ethisch, ecologisch en fair trade engagement. Het assortiment dat wordt geproduceerd met rauwe melk bestaat uit zepen gemaakt uit koude verzeping, een gamma voor volwassenen, kinderen en voor babies.

Arc en Sels werd opgericht in 2001 door mensen die belang hechten aan het verdelen van biologische produkten (levensmiddelen en cosmetica) van een onberispelijke kwaliteit. De produkten zijn ontwikkeld volgens de milieubescherming en morele waarden. Een bijzondere zorg en een regelmatige follow-up van de producten, van het productieproces en van de arbeidsvoorwaarden van het personeel zijn de garanties tot een constante kwaliteit voor de consument. Hun voornaamste doel is producten aanbieden die niet uit marketingstrategieën komen maar wel dragers zijn van voorouderlijke rijkdom en die sinds lang in hun land van herkomst zijn gebruikt. De produkten komen hoofdzakelijk uit Afrika en het Midden-Oosten en zijn biologisch gecertificeerde Ecocert en ECOCERT ESR (Fair trade, Ethisch en Verantwoordelijk).
Arc en Sels biedt een breed gamma zoals

  • plantaardige oliëen in airless pomp,
  • gezichts- en lichaam behandeling met plantaardige- en etherische oliëen
  • badzout herkomst uit de Dode Zee.

Lofloral Gelegen in de Alpen, in het hart van de natuur en de bergen, de producten Lofloral worden gemaakt op een ambachtelijke manier. De bloemenwater en hydrolaten Lofloral worden verkregen door stoomdistillatie. Ze zijn 100 % puur en zuiver en gemaakt met planten die biologische gecertificeerd zijn of vanaf planten uit wilde pluk in beschermde gebieden. Ze bevatten geen bewaarmiddelen, noch alcohol. De hydrolaten zijn gemaakt volgens de techniek van het distilleren van voorheen; de planten zijn geoogst in het beste stadium van de bloei, een distillerij met water van goede kwaliteit, de nodige tijd en know-how en volgens een concentratie met een verslag 1 op 1. een beveiliging van een kwaliteitsproduct. Ze worden gebruikt als drank, lotion voor de huid, in het bad, bij het koken, als interieurparfum voor de woning of linnen, als verzorging voor de baby’s en volwassenen…. verdunt met water of puur naar gelang uw voorkeur. Ze zijn veel zachter dan etherische olie en toch efficient.

 

Links bio cosmetica

Contacteer ons

Solal sprl
Hoofdzetel
Rue du petit mont 8
B-1495 Marbais (Villers-La-Ville)
België

Exploitatiezetel
Avenue Général Molitor 12
6700 Arlon
België

Email: info@solal.be
Tel/fax: +32 63 22 66 02

« Draag zorg voor je lichaam zodat je ziel er graag in woont »
(Chinees spreekwoord)

les anes d'autan arc en sels lo floral Laboratoire Odyssud Acorelle Sinagua skinature