Solal

Biocosmetica

Wie bio eet, verzorgt ook zijn huid liefst met natuurlijke en/of biologische producten waaruit alle stoffen (phenoxyethanol, parabenen, synthetisch parfum, nitro musk) worden geweerd die ons organisme vervuilen en die een bron kunnen zijn van lichte of ernstige lichamelijke kwalen.

In deze rubriek stellen we je een productengamma voor dat alle soorten verzorging beslaat (haar, gezicht, lichaam, bad, voeten, handen) en dat de meest veeleisenden tevreden stelt: vrouw, man, baby. De voorgestelde bedrijven zijn op en top professioneel: kosmetiek is een vak dat geen ruimte laat voor improvisatie en dat geldt nog minder voor biologische kosmetiek. De bedrijven die we selecteerden hebben zich terdege bewezen en blinken uit op het vlak van biologische estethiek.

Acorelle biedt een gamma met natuurlijke en biologische producten aan zoals reukwaren, ontharingsproducten, lichaams- en gelaatsverzorgingsproducten (op basis van de bijentherapie) en hypo allergische kinderverzorging. Acorelle maakt producten verenigbaar met de natuur uit eerbied voor de huid en de omgeving. Zij zijn efficiënt en aangenaam in gebruik. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de selectie van de ingrediënten: natuurlijk, efficiënt, hernieuwbaar en afkomstig van duurzame teelt.

SinAgua is een cosmetisch gamma gemaakt zonder water, dat aan de verwachtingen van onze huid beantwoordt. (Sin Agua in het spaans betekent zonder water). De producten zijn zeer geprezen door de keuze van de aktieven die 100 % natuurlijk zijn met een gemiddelde van 77% bio- ingredienten (of wilde planten). De meeste ingrediënten worden gebruikt door volkeren uit Afrika en het Amazone -gebied waar hun efficiëntie bewezen zijn. Sinagua gebruikt geen middelen zoals parabeen, silicone,PEG, synthetische reukwaren, pharanoxy-ethanol, parafine en doet geen testen op dieren.

Les Anes d’Autan : Eerste producent van biologische ezelinnenmelk, les Anes d’Autan is uniek in Frankrijk. Het is het enige merk dat van een dubbele certificering geniet : AB en Nature & Progrès, dit getuigt van een ethische productiewijze en van een onvergelijkbare business ethiek. Les Anes d’Autan bieden ezelinnenmelk van een uitzonderlijke kwaliteit. De melk wordt geproduceerd op de biologische boerderij. Het is een familie bedrijf met een ethisch, ecologisch en fair trade engagement. Het assortiment dat wordt geproduceerd met rauwe melk bestaat uit zepen gemaakt uit koude verzeping, een gamma voor volwassenen, kinderen en voor babies.

Arc en Sels werd opgericht in 2001 door mensen die belang hechten aan het verdelen van biologische produkten (levensmiddelen en cosmetica) van een onberispelijke kwaliteit. De produkten zijn ontwikkeld volgens de milieubescherming en morele waarden. Een bijzondere zorg en een regelmatige follow-up van de producten, van het productieproces en van de arbeidsvoorwaarden van het personeel zijn de garanties tot een constante kwaliteit voor de consument. Hun voornaamste doel is producten aanbieden die niet uit marketingstrategieën komen maar wel dragers zijn van voorouderlijke rijkdom en die sinds lang in hun land van herkomst zijn gebruikt. De produkten komen hoofdzakelijk uit Afrika en het Midden-Oosten en zijn biologisch gecertificeerde Ecocert en ECOCERT ESR (Fair trade, Ethisch en Verantwoordelijk).
Arc en Sels biedt een breed gamma zoals

  • plantaardige oliëen in airless pomp,
  • gezichts- en lichaam behandeling met plantaardige- en etherische oliëen
  • badzout herkomst uit de Dode Zee.

Antheya De koude verzeping, een respectvol, ecologische, economische, ethische en verantwoorde aanpak!
ANTHEYA is een familiebedrijf gevestigd in Pas-de-Calais. Het is het verhaal van een echtpaar die droomde om terug naar het essentieel te komen. Anthea heeft voor koude verzeping gekozen en stelt een uitgebreide gamma cosmetica voor: vaste en vloeibare zepen, vaste shampoo, scheerschuim gemaakt met of zonder geitenmelk of zonder dierlijke ingrediënten (compatibel veganistische) en met of zonder biologische etherische oliën De Producten zijn gecertificeerd Nature & Progrès. Ze zijn natuurlijk verrijkt met organische Shea boter en biologische plantaardige oliën Ze zijn zonder palmolie, noch kleurstof, noch conservatoren, noch parfum en zonder parabeen ontwikkelt. Ze bevatten geen stoffen die voortvloeien uit de petrochemie of vanaf de synthese en zijn niet getest op dieren. De verpakkingen zijn recycleerbaar. De Producten Anthea schept geen water of aarde vervuiling tijdens de fabricage of bij het gebruik ervan.
De biologische, natuurlijke hydraterende en anti-aging geitenmelk uit de Alpen!
Hij is samengesteld met zeer fijne deeltjes voor de huid. Hij bevat vetzuren , aminozuren, mineralen, waaronder calcium, fosfor, magnesium, kalium, selenium, vitamine A (retinol en caroteen), C, D,E, groep B, melkzuur en Ubiquinone (krachtige natuurlijke anti-oxydant).

Salvia Nutrition Van DE GEZONDHEID naar de COSMETICA …
Sinds meer dan 35 jaar, werkt Salvia zo dicht mogelijk bij de natuur en selecteert actieve bestanddelen voor hun onvergelijkbare deugden.
Hun missie: het beste van de plantaardige wereld, om zorg te dragen voor uw gezondheid : de huid is de weerspiegeling van onze innerlijke welzijn. Salvia ontwikkelde gedurende 5 jaar een gamma cosmetica speciaal voor de behoeften van de volwassen huid. Dankzij hun know-how in aromatherapie, selecteerden ze uitzonderlijke plantaardige oliën en zeldzame essenties bekend voor hun unieke eigenschappen. Elk ingrediënt is gekozen volgens hun eigenschappen en efficiëntie en dit voor een gezonde samenstelling van hoge kwaliteit.
Een natuurlijk biologisch inzet
De gezondheid van de huid is gewaarborgd door de samenstellingen die vrijgesteld zijn van chemische stoffen, gegarandeerd zonder nano-materialen zonder parabenen, zonder siliconen, zonder kustmatige parfums of andere schadelijke stof voor het lichaam of de planeet. Steeds in een menselijke en ecologische benadering, gebruikt Salvia geen ingrediënt dat kan schadelijk zijn voor het milieu of de plaatselijke bevolking. Tenslotte het gamme cosmetica is geregistreerd bij de Vegan Society en is zodus veganistisch en niet getest op dieren.

Aimée de Mars heeft een nieuwe parfumerie uitgevonden waar het genot van de zintuigen wordt gecombineerd met de verzorging van lichaam en geest: Aromaparfumerie®. Het is de combinatie van prachtige parfumerieën en de kracht van planten volgens de principes van aromatherapie en olfactotherapie.
Geur gaat eerst door het onbewuste en speelt een belangrijke rol in het beheersen van onze emoties en in ons dagelijks gedrag. Ons doel is om de kunst van het parfumeren te sublimeren door gebruik te maken van de suggestieve kracht van geuren en de weldadige werking van etherische oliën. Aromaparfumerie® plaatst de actieve ingrediënten terug in het middelpunt van haar geuren met 95% tot 98% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Elk parfum. Het werkt in op de psyche, de stemming en zorgt voor een algemeen welzijn dat wordt overgebracht door natuurlijke materialen. De ingrediënten die de actieve kern vervolledigen, vormen vervolgens het unieke spoor van onze geuren.
Elke essentie symboliseert een personage, een persoonlijkheid: ondeugend, avontuurlijk, romantisch, spontaan.... Wat is de jouwe?

Radico's biologische plantenkleuringen zijn 100% natuurlijk en biologisch (Cosmos Organic certificering).
Radico is geboren in het hart van India en zo dicht mogelijk bij de lokale schoonheidsrecepten. Radico is een expert in ayurveda en kruidengeneeskunde en onthult een andere benadering van haarkleuring die gunstig is voor de gezondheid van het haar. De kleur is met zorg gemengd, voor een evenwichtige, intense kleur, dekking van grijs haar en tegelijkertijd diepe haarverzorging. Trouw aan een gezonde cosmetica is Radico vandaag de dag het enige haarkleurmerk dat 100% natuurlijk en gecertificeerd biologisch (Cosmos Organic) en Veganistisch is. Gedreven door de wens om het beste te garanderen, zorgt het voor het hele productieproces en kweek de ingrediënten met de grootste zorg. Radico producten worden gemaakt van bloemen-, planten- en fruitpoeder uit de biologische landbouw en worden met de hand geoogst. Met gezonde en uitgebalanceerde formuleringen biedt Radico een antwoord aan consumenten die op zoek zijn naar effectieve, praktische en vooral volledig veilige kleurstoffen. Een sterke belofte, waar Radico al 25 jaar trouw aan is. Radico zorgt voor transparantie en vriendelijkheid in elk van haar producten. Zo bevatten Radico Ayurvedische poeders 100% originele ingrediënten groente en biologisch. Een knowhow die erkend en gehonoreerd wordt door veeleisende certificeringen.

Het merk E2 Essential Elementsa> is ontstaan uit een behoefte aan Natural en biedt een assortiment organische luchtnevels met speciaal geselecteerde complexen van 21 tot 47 100% organische essentiële oliën:

  • De meest zuiverende: E2 Saniterende Spray
  • De meest beschermende: E2 Ademhalingsspray
  • De meest kalmerende: E2 Slaapspray.

 

Links bio cosmetica

Contacteer ons

Solal sprl
Hoofdzetel
Rue du petit mont 8
B-1495 Marbais (Villers-La-Ville)
België

Exploitatiezetel
Parc d’activité Halma
Rue devant Chavri, 1
6922 Wellin (Halma)
België

Email: info@solal.be
Tel/fax: +32 63 22 66 02

« Draag zorg voor je lichaam zodat je ziel er graag in woont »
(Chinees spreekwoord)

les anes d'autan arc en sels Laboratoire Odyssud Acorelle Sinagua Antheya Salvia Nutrition Aimée de Mars Radico E2 Essential Elements