Solal

Natuur – gezondheid – vitaliteit – welzijn

Planten staan centraal bij het doen en laten van Solal. In dit tijdperk, dat ik als een kantelmoment ervaar en waarin we de symbiose tussen mens en maatschappij in vraag stellen, treedt de kunst om zich met planten te verzorgen opnieuw op het voorplan. Met behulp van fytonutriënten en van cosmetica kunnen we dit evenwicht herstellen.

Een terugkeer naar de bron of zelfs naar lokale producten (eerlijke handel) is onvermijdelijk. Het biologische en natuurlijke gedachtegoed is niet zomaar een modeverschijnsel, het is een specifieke en globale manier van leven die respect toont voor de eigen en de collectieve omgeving.

Een holistische benadering van de mens is mijn essentiële bekommernis. Om in harmonie te zijn heb je als individu evenwicht nodig tussen lichaam (fysiek/de instincten), ziel (emotioneel/spiritueel) en geest (mentaal), maar ook tussen jezelf en je onmiddellijke omgeving. Daarom promoot ik enerzijds fytonutriënten op basis van biologische of wilde planten of afkomstig uit de bijenkorf en anderzijds biologische en natuurlijke cosmetica. In de rubriek Ecoproducten vind je producten met een specifiek doel: de kwaliteit van ons kraantjeswater te verbeteren. Dit is alvast een controversiële onderwerp die de mens stof tot nadenken geeft. De wasbol tenslotte is een extraatje.

Via deze website verwijs ik je graag door naar de websites van de producenten zelf. Zij kunnen als geen ander uitleg verschaffen over hun producten. Klik op de verschillende links en ontdek hun filosofie en hun productengamma.

Ik hecht veel belang aan een strenge selectie van leveranciers en distributeurs. Doorslaggevend voor mij is hun kennis omtrent de weldaden van de natuur en hun intrinsieke respect hiervoor. Solal maakt er een erezaak van om met partners samen te werken die pionier en voorloper zijn op hun terrein en die op het top van hun kunnen presteren. Deze bedrijven zijn continu op zoek naar formules en samenstellingen waarvan de doeltreffendheid is bewezen en waarvan het biologische kapitaal ten volle wordt benut.

Verder werk ik graag samen met bedrijven met een familiaal en menselijk karakter. Dit biedt interessante voordelen: flexibiliteit, soepelheid, nabijheid, inspelend op de markt, snelle dienstverlening. Dit soort bedrijven toont aan dat het mogelijk is om natuurlijke, biologische en ecologische producten op de markt te brengen voor een eerlijke prijs. De prijs-kwaliteit-verhouding van deze producten is absoluut concurrentieel.

Elke partner kiest voor eigen kwaliteitslabels wat fabricage en productie betreft. De lastenboeken die een ECO- en BIOlabel opleveren worden strikt nageleefd en zorgen ervoor dat respect voor milieu en ecologie absoluut gegarandeerd is.

Ik nodig je uit om eens een kijkje te nemen bij de verschillende rubrieken en om door te klikken op de links voor meer gedetailleerde informatie.

Ik sluit af met een verwijzing naar de etymologische betekenis van Solal, wat wil zeggen: “Iemand die zich een weg baant” (Hebreeuws). Solal is ook een voornaam die gebruikt wordt in Afrikaanse landen en die een gelijkaardige betekenis heeft.

Zijn we tenslotte niet allemaal op weg?

 

Diane Beunen

De waarden van Solal

  • een holistische benadering
  • biologisch en natuurlijk
  • gepassioneerd door een gevoel van welzijn
  • nabijheid en flexibiliteit
  • ecologische zorg en respect voor het milieu

Contacteer ons

Solal sprl
Hoofdzetel
Rue du petit mont 8
B-1495 Marbais (Villers-La-Ville)
België

Exploitatiezetel
Parc d’activité Halma
Rue devant Chavri, 1
6922 Wellin (Halma)
België

Email: info@solal.be
Tel/fax: +32 63 22 66 02

« Draag zorg voor je lichaam zodat je ziel er graag in woont »
(Chinees spreekwoord)